A piros világítótorony

A héten egy napos délutánon felhúztam világjáró piros cipellőim, hátizsák a biciklire s irány Cocksdorp s a mellette levő nevezetes világítótorony. Az út lomhán kanyargott a nemzeti parkon keresztül. Sütött a nap, Eurosz, a keleti szél istene most más tájat szemelt ki magának, lehet hogy épp Tusványost?!
 Valóban kanyargós az út, de én szóltam előre. Célpont bemérve, rázoomolva.

A bringám, igazi hollandiai bicikli.On the road márkájú, fekete, kényelmes ülés, női. De továbbgondolt változat, van rajta váltó, így a Nagyon menő biciklik kategóriába tartozik, hiszen a legtöbb bringa nem dicsekedhet ilyesmivel errefelé:P.
A piros világítótorony Texel sziget legészakibb pontján található. Felérve a tetejére,45 méterrel a tengerszint fölött rácsodálkozhatunk a lélegzetelállító panorámára, feltéve, ha jó az idő s nyitva van az épület. Nos most ez kimaradt, mivel zárva volt, így mindenki lélegezhet egy nagyot.:) Ha jó az idő láthatjuk a szomszéd szigeteket, úgy mint Vlieland, Terschelling, Texelt, a hajókat az Északi tengeren és a Wadden Seat.
 Következik pár kép a tengerparti életet hangulatát sugallva, a teljesség igénye nélkül.
"Gazdi, tudod mi lesz a vacsi mára? Sirály roston sütve, imádom!"

"Kérlek Istenem csak egyet fogjak, ne kelljen ma is a piacról vennem. Ha az asszony tudná milyen drága a hal errefelé...hjjaaajj."
 Rák koma is kibújt a homokból, csak hogy megnézze mi a pálya kint. No mizu, mizu?:)
 Ha én nem is, de az árnyékom végre olyan nagy, mint a hollandok. Tudniillik ők a legmagasabb nemzet a világon. így néha az én nem csekély 168 cm-mel úgy érzem magam, mint valami kobold az emberek között.
Hello világ!
Lábnyomok...Kócos hajam...
 Fűszálak, tündérek, piros világítótorony...
 Hazafele menet, egy kis naplementenézés...
 Itt az esték igazán hidegek, így egy kis jó hazai szilvapálinka nagyon jól esne sokszor...
 
"Tölts hát a poharamba még egy kortyot angyalom,
Ma éjjel mindenemet elmulatooom!
Egy kupica reggelire - abból bajod nem lehet,
A magyarnak csak ez adhat ihletet.
De nekem így is megérte, életen át várni rád.
A halálos ágyamon az infúziómba ne töltsetek csak pálinkát!"