Apa, kezdődik:)

A 22. Bálvanyosi Nyári Szabadegyetem kezdődik!!!-nélkülem :(-


Tudom van egy kis lemaradásom...mivel tegnap már mindenki bemelegített a Kaláka, Kiscsillag, Budapest Bár koncerteken, aztán a hajnalig tartó bulin a csűrben. Következik a törlesztés!

Lássuk a keddi programot:

A megnyitó: Nos ez az a előadás, amire minden évben terveztem, hogy elmegyek...de a hajnalig elhúzódott bulik miatt soha nem értem el. így valószínű most se. Aztán bekukkantanék az EMNT – JAKABFFY SÁTOR sátorba a 11:30 tól kezdődő Ki lesz a polgármester Marosvásárhelyen? című előadásra. Bár az csoda lenne, ha összefognának a politikai pártok s közösen megjelölnének egy hiteles személyiséget (ami  a romániai politikában ritka, mint a fehér holló) induljon a következő választásokon. S akit sikerülne meg is választani. Még 2 évet Marosvásárhelyi egyetemista leszek, így érdekel a téma.
Magyar állampolgárnak lenni címmel lesz egy előadás a fősátorban 15:00 kezdettel, melyben egy félévi helyzetképről adnak hírt, aztán az utána következő Energiapolitikai kihívások Közép-Európában című előadás is érdekesen hangzik, szintén a fősátorban. Mindezek a témák aktuálisak így van amiről beszélni, kérdezni, megvitatni.



Huha ez így elég száraznak tűnik kicsit színezzük ki:):

MISZSZ SÁTORban (MAGYAR IFJÚSÁGI SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE) lesz 18:00 órai kezdettel Buzánszky Jenővel (az Aranycsapat hátvédje, a Nemzet Sportolója) való beszélgetés. Erre érdemes benézni, hiszen az aranycsapatból már nem sokan vannak köztünk, így kevesen tudják elmesélni milyen is volt az a 6:3 meccs, a csapatszellem, Öcsi bácsi barátsága...egyáltalán milyen volt a magyar labdarúgás aranykora.
Részleteket vetítenek az Anglia-Magyarország 6:3-ból ez biztos add egy alaphangulatot.
Ha már itt tartunk magyar foci, aranycsapat s Puskás Öcsi bácsi...készült róla egy film, mely tiszteleg a nagysága előtt. íme egy kis ízelítő a filmből, amit ha magyar vagy s azt mondod Szeretlek a Te amo vagy az I love you helyett, akkor kötelező megnézni!

Aztán van egy új sátor a MAGYAR TEÁTRUM – SZÍNHÁZI SÁTOR itt is vannak jó programok kicsiknek és nagyoknak.
Nagy imádója s lelkes felfedezője vagyok az erdélyi kastélyoknak, kúriáknak...hiszen még számomra is, aki ott született s nevelkedett elképesztő mennyire gazdag és csodálatos ez a vidék. Igy lehet, hogy leragadnék az ERDÉLY CAFÉ – KÁVÉZÓban egy finom caffe latte macchiato mellett s hallgatnám a jobbnál jobb előadásokat, hiszen tavaly is ezt tettem.

14.00
Kastély Erdélyben
Beszélgetés az erdélyi kastélyok hasznosítási lehetőségeiről
Rácz Attila és Lilla (Daniel Kastély Egyesület, Olasztelek)
Nemes Zoltán (ingatlanpiaci szakértő, Élő Erdély Egyesület)
Moderátor: Farkas András (PONT-csoport, a Kastély Erdélyben
program koordinátora)
16.00
Történetek és örökségek
Erdélyi nemesi családok hétköznapjai 2011-ben
Bánff y Farkas (a Bánff y és Zichy családok tagja)
Galánthay Zsombor (ügyvéd, a Bánff y család tagja)
Ugron Zsolna (író, zabolai Mikes-kastély)
Moderátor: Haba Tünde (Élő Erdély Egyesület)
18.00
Kastélykertek Erdélyben
Bíró Hanna (tájépítész, Élő Erdély Egyesület)



Ahova mindenképp még elmennék s vinném a könyvem is dedikálni, amit a Babámtól kaptam karácsonyra s amit kétszer olvastam, mert annyira tetszett s az évfolyamon is körbeadtam mindenki örömére...Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben című könyve.
Aztán lassan beesteledik...jönnek a koncertek: INTIM TORNA ILLEGÁL és 
SHANTEL. Jó bulizást Mindenkinek!
Én megyek az Északi tenger partjára süttetni a hasam s iszok egy jó hideg Heinekent, Ciuc és Harghita híján, mert Loreál:).